Aidan toisella puolen

14.01.2015
Kirjoitin taannoin siitä mitä pettäminen on, voiko siitä selvitä ja miten.
Haluaisin kuitenkin palata vielä asiaan.

mikä ajaa ihmiset pettämisen tielle?Mediassa on syksyn aikana k√§yty paljon keskustelua ”seksitt√∂mist√§” suhteista ja siit√§ miten sit√§ on suhteissa hoidettu.
Kirjoituksen kommenteista kaikuu selv√§ asenne pett√§misen hyv√§ksymiseen, ”jos ei anna, niin haetaan muualta” - on yleinen suhtautuminen.

Naiset sanovat että kaikki miehet pettävät, mutta tosi asia on se että naiset pettävät nykyään yhä enenevissä määrin.
Vaikka pettäminen olisikin nykyaikana yleistä ja osittain jopa hyväksyttävääkin, on se silti monen suhteen surma. Pettämiseen ei ajauduta vain seksittömyyden vuoksi, vaan yleensä taustalla on erilaisia, monenlaisia syitä.

Toinen hakee lohtua yksinäisyyteen, toisesta tilaisuus teki varkaan, joku taasen saattoi ihastua vieraaseen, toinen haluaa enemmän seksiä ja saattaapa joku ihan kiusallaankin tai kostaakseen mennä aidan toiselle puolelle.

Usein kuitenkin syy liittyy siihen että omassa suhteessa ei ole kaikki hyvin ja kun se kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Muille helposti sanotaan ett√§ ”menin kun en kotoa saa”. Siiin√§ kohtaa j√§√§kin kysym√§tt√§ ett√§ "mit√§ et saa"? Onko kaikki kiinni vain siit√§ itsest√§√§n vai onko taustalla jokin muu syy? Vai onko kenties kumppanin haluttomuus vain oire jostain muusta?

Kun ollaan suhteessa, muututaan jollain tapaa yksil√∂st√§ ”kaksiloiksi” ja tietyt, ennen niin henkil√∂kohtaiset, asiat muuttuvat yhteisiksi asioiksi.
Seksuaalisuus on yksi niistä asioista. Kun jakaa arkensa jonkun kanssa, ajatus on että myös seksuaalisuus jaetaan. Kaikkia haaveitaan tai fantasioitaan ei tokikaan tarvitse tuoda julki, mutta väylä seksuaalisuudesta ja tunteista puhumiseen olisi hyvä säilyttää. Kun pari tietää toisensa tuntemuksista, on niihin helpompi suhtautua, ymmärtää toista.

Jos töissä, arjessa, harrastuksissa, ystävyyssuhteissa tai muuten elämässä on huolia ja murheita, saattavat ne heijastua kotona väsymyksenä ja innottomuutena läheisyyteen, yhteiseen harrastamiseen ja seksipuuhiin. Jos asioista ei puhuta, voi toinen osapuoli alkaa miettimään onko syy hänessä itsessään? Jos tilanne jatkuu pitkään voi se aiheuttaa kuilun parin välille, tällöin toisen on ehkä helpompi ajautua pettämisen tielle, kun ei kotona koe olevansa haluttu, arvostettu, kehuttu jne.


Arvostus on tärkeää!Jokaiselle meille on tärkeää että saa arvostusta, rakkautta ja ihailua, niinä ei niin hyvinäkin päivinä.
Jos taasen kumppani, joka haluaa enemmän seksiä, uskaltautuisi puhumaan suuremmista haluistaan kumppanilleen, voisiko puoliska ymmärtää ehkä paremmin toisen kaipuuta seksiin? Voisiko tällöin ehkä löytyä intoa vähän enemmän? Voisiko siinä asiassa tulla vastaan?

Kun asioista puhutaan √§√§neen, uskalletaan avata ne omat salaiset kansiot, niin todella monet asiat voivat muuttua, se seksitt√∂myyskin… Oli kyseess√§ sitten kadoksissa oleva intohimo, kiire arjessa, tunne siit√§ ett√§ v√§liss√§ on kuilu tai se ett√§ tuntuu ettei kelpaa toiselle. Avaamalla kansioita yksi kerrallaan p√§√§stet√§√§n oma kumppani l√§hemm√§s itse√§ ja sit√§ ”kaksiloa”. Kumppanit ymm√§rt√§v√§t kyll√§ jos on annettu asia joka ymm√§rt√§√§. Tiet√§m√§tt√§√§n on vaikea osata.

Jos sinusta tuntuisi siltä että kotona ei arvosteta taikka et saisi osakseen ihailua niin hakisitko sinä sitä tunnetta muualta?”Ep√§r√∂innin kynnyksell√§ kysy kuinka paljon rohkeutta uskallat t√§n√§√§n j√§tt√§√§ k√§ytt√§m√§tt√§? Tommy Tabermann"


Kirjoitus julkaistu alunperin Perhonjokilaaksossa