Aidan toisella puolen

14.01.2015
Kirjoitin taannoin siitä mitä pettäminen on, voiko siitä selvitä ja miten.
Haluaisin kuitenkin palata vielä asiaan.

mikä ajaa ihmiset pettämisen tielle?Mediassa on syksyn aikana käyty paljon keskustelua ”seksittömistä” suhteista ja siitä miten sitä on suhteissa hoidettu.
Kirjoituksen kommenteista kaikuu selvä asenne pettämisen hyväksymiseen, ”jos ei anna, niin haetaan muualta” - on yleinen suhtautuminen.

Naiset sanovat että kaikki miehet pettävät, mutta tosi asia on se että naiset pettävät nykyään yhä enenevissä määrin.
Vaikka pettäminen olisikin nykyaikana yleistä ja osittain jopa hyväksyttävääkin, on se silti monen suhteen surma. Pettämiseen ei ajauduta vain seksittömyyden vuoksi, vaan yleensä taustalla on erilaisia, monenlaisia syitä.

Toinen hakee lohtua yksinäisyyteen, toisesta tilaisuus teki varkaan, joku taasen saattoi ihastua vieraaseen, toinen haluaa enemmän seksiä ja saattaapa joku ihan kiusallaankin tai kostaakseen mennä aidan toiselle puolelle.

Usein kuitenkin syy liittyy siihen että omassa suhteessa ei ole kaikki hyvin ja kun se kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Muille helposti sanotaan että ”menin kun en kotoa saa”. Siiinä kohtaa jääkin kysymättä että "mitä et saa"? Onko kaikki kiinni vain siitä itsestään vai onko taustalla jokin muu syy? Vai onko kenties kumppanin haluttomuus vain oire jostain muusta?

Kun ollaan suhteessa, muututaan jollain tapaa yksilöstä ”kaksiloiksi” ja tietyt, ennen niin henkilökohtaiset, asiat muuttuvat yhteisiksi asioiksi.
Seksuaalisuus on yksi niistä asioista. Kun jakaa arkensa jonkun kanssa, ajatus on että myös seksuaalisuus jaetaan. Kaikkia haaveitaan tai fantasioitaan ei tokikaan tarvitse tuoda julki, mutta väylä seksuaalisuudesta ja tunteista puhumiseen olisi hyvä säilyttää. Kun pari tietää toisensa tuntemuksista, on niihin helpompi suhtautua, ymmärtää toista.

Jos töissä, arjessa, harrastuksissa, ystävyyssuhteissa tai muuten elämässä on huolia ja murheita, saattavat ne heijastua kotona väsymyksenä ja innottomuutena läheisyyteen, yhteiseen harrastamiseen ja seksipuuhiin. Jos asioista ei puhuta, voi toinen osapuoli alkaa miettimään onko syy hänessä itsessään? Jos tilanne jatkuu pitkään voi se aiheuttaa kuilun parin välille, tällöin toisen on ehkä helpompi ajautua pettämisen tielle, kun ei kotona koe olevansa haluttu, arvostettu, kehuttu jne.


Arvostus on tärkeää!Jokaiselle meille on tärkeää että saa arvostusta, rakkautta ja ihailua, niinä ei niin hyvinäkin päivinä.
Jos taasen kumppani, joka haluaa enemmän seksiä, uskaltautuisi puhumaan suuremmista haluistaan kumppanilleen, voisiko puoliska ymmärtää ehkä paremmin toisen kaipuuta seksiin? Voisiko tällöin ehkä löytyä intoa vähän enemmän? Voisiko siinä asiassa tulla vastaan?

Kun asioista puhutaan ääneen, uskalletaan avata ne omat salaiset kansiot, niin todella monet asiat voivat muuttua, se seksittömyyskin… Oli kyseessä sitten kadoksissa oleva intohimo, kiire arjessa, tunne siitä että välissä on kuilu tai se että tuntuu ettei kelpaa toiselle. Avaamalla kansioita yksi kerrallaan päästetään oma kumppani lähemmäs itseä ja sitä ”kaksiloa”. Kumppanit ymmärtävät kyllä jos on annettu asia joka ymmärtää. Tietämättään on vaikea osata.

Jos sinusta tuntuisi siltä että kotona ei arvosteta taikka et saisi osakseen ihailua niin hakisitko sinä sitä tunnetta muualta?”Epäröinnin kynnyksellä kysy kuinka paljon rohkeutta uskallat tänään jättää käyttämättä? Tommy Tabermann"


Kirjoitus julkaistu alunperin Perhonjokilaaksossa