Haaveita ja fantasiaa

06.02.2017
Minun työssäni joudun usein puhumaan ihmisten haaveista, mutta usein keskustelen heidän kanssaan myös fantasioista ja lähinnä niistä seksuaalisista fantasioista.

Mikä erottaa haaveet fantasiasta?Minä ajattelen asian niin että haave on jotain minkä jollain tasolla toivotkin tapahtuvan ja toteutuvan. Voisin haaveilla vaikka jostain ihanasta matkasta jonne haluaisin tai haaveilla lottovoitosta taikka ihanasta kumppanista, rakkaudesta.
Fantasia taasen on enemmänkin kuin satua, mielikuvituksen tuotetta joka ei voisikaan koskaan tulla toteen ja jonka emme haluaisikaan muuttuvan todeksi.

Kun puhutaan seksuaalisuudesta ja siitä mitä olemme ja miten koemme, niin mietitään myös sitä oman pään sisällä olevaa maailmaa, maailmaa jonka ovia emme ehkä koskaan avaa kenellekään, sen oven takana meillä asuu ne meille tärkeimmät ja herkullisimmat fantasiat.

Fantasiat saavat ja voivat olla juuri sitä mistä itse saa mukavan fiiliksen, vaikka tietäisi ettei koskaan haluaisi mitään siitä fantasiasta oikeasti toteuttaa.
Fantasioissa sinulla voi olla mukana ihmisi√§ joita et ehk√§ edes tunne, tai joita et normaalisti edes ”katsoisi sill√§ silm√§ll√§” ja oma roolisi voi olla jotain t√§ysin erilaista mit√§ se normaalisti on. Fantasia on sinun kirjoittamasi satu, juuri sinulle. Fantasioissa sinulla soi vain oma valitsemasi musiikki, huonekalutkin on juuri sinun valitsemia, ihmiset on sinun kuvittamia ja tunteet sinun p√§√§tett√§viss√§. Liikkeet, eleet, tuoksut, kosketus.. Sinun vallassasi.

Olen myös sitä mieltä että fantasioiminen on meille tärkeää, fantasioissa me voimme heittäytyä, täysin turvallisesti, vapaasti sellaiseen maailmaan jonka jokaisen piirteen me olemme itse luoneet ja nauttia siitä maailmasta, ilman mitään normaaleja rajoja tai pelkoja.
Fantasioissa voimme olla vaikka supersankareita, kuninkaita taikka satuolentoja. Joidenkin fantasiat voivat liikkua hyvin l√§hell√§ tavallista arkea mutta ehk√§ niiss√§kin kertomuksissa olemme rohkeampia, herkempi√§, voimakkaampia, pystyv√§mpi√§.. Fantasioissa me voimme toteuttaa sit√§ puolta itsess√§mme jota emme syyst√§ tai toisesta halua tuoda ”julkisuuteen” mutta saamme siit√§ hyv√§√§ mielt√§ itsellemme.

Joillekin fantasioiminen ei ole niin yksinkertaista, että sulkee silmät ja pääsee aivan toiseen maailmaan. Fantasioiden puuttumisen taustalla voi olla pelkoja, huonoja kokemuksia, unia, todellisuutta jonka haluamme sulkea päämme ulkopuolelle. Fantasioita voi kuitenkin harjoitella.

Sulje siis silm√§si ja l√§hde omalle matkallesi …
”Kerran aloitettuasi uneksimisen
älä hetkeksikään lopeta.
Uneksi vain mahdottomia,
sillä huomista eivät
järkevät latteudet kiinnosta.
Ole hyvä unelmiasi kohtaan,
ja anna niiden toteutua.
√Ąl√§k√§ koskaan kuvittele,
että sinun unelmasi on ainoa.
√Ąl√§ h√§mm√§stele ihmeit√§,
iloitse niistä.
Kävele vetten päällä.
Herätä kuolleita henkiin.
Muista, että hymyily
on uneksimista”
-Tommy Tabermann