Lomalta on jo palattu mutta...

27.09.2016
Lomien jälkeen...
Sitä on taas lomilta palattu, toiset kauniisti ruskettuneina, toiset palaneita, toiset kalkkilaivankapteeneina. Osa on juossut Pokemonien perässä, toinen karanneiden lapsien.
Joillakin on loma vietetty rennosti, lökötelty pihakeinussa ja nautittu auringosta. Osalla kiire loppui töihinpaluuseen ja osalla kuppia kului ahkerasti.
Nämä aiheet nousevat esille tähän aikaan vuodesta kun suuri osa Suomalaisista palaa sorvin ääreen. Loma jota ihmiset odottavat koko vuoden ei välttämättä olekaan ollut kaikille yhtä ihana ja mukava. Toisille se loma on voinut tuoda riitoja, ahdistusta, alkoholismia, väkivaltaa...
Nyt kun palataan arkeen koitetaan sitten kursia suhteita kokoon, kumppaniin, lapsiin tai ystäviin ja sukulaisiin, syytellään puolin ja toisin ja tuumitaan että kuka teki ja mitä?
Mikäs se meidät fiksut Suomalaiset oikein kesälomilla sekottaa?
Onko se tuo aurinko joka lämpimänä taivaalla tillottaa vai vain se ylimääräinen aika?
Voihan se olla myös stressi ja paineet siitä että ehtii lomalla vähän lomaillakin ja käydä ainakin sen ja tuon ja vielä niidenkin luona kylässä ja kyllähän se tänä vuonna pitää ehtiä mökin piha laittaa ja oma talo maalata.. Ja hyvä olisi jos ehdittäisiin vielä kiertää Muumimaailma tai ainakin Linnanmäki tai Tallinna.. Eikä se haittaisi vaikka pyörähdettäisiin paluu - ja/tai menomatkalla Ikean kautta? Ja autokin olisi hyvä vaihtaa tai hankkia vaikka asuntovaunu ja vene.
Kuulostaako tutulta? Vai muistitko sinä levätä ja nauttia rakkaiden läheisyydestä? Unohdit hetkeksi kiireet ja nostit jalat kohti aurinkoa? Vietit aikaa perheen kanssa, ilman kiirettä ja stressiä?
No, jos se ei mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan ja suhde on rasittunut niin hakekaa ajoissa apua, menkää ja keskustelkaa suunne puhtaaksi, putsatkaa pöytä ja aloittakaa alusta.
Ja luvatkaa, että ensi vuonna sitten... Suunnitellaan yhdessä, ihana, rento ja ei niin aikataulutäytteinen loma :D


”Ilman hulluja unelmia
ei synny viisaita päätöksiä.”
Tommy Tabermann


Kirjoitus on julkaistu alunperin Perhonjokilaakso lehdessä