Sano mulle jotain kaunista

14.10.2021
Minut tuntevat ihmiset tietävät että musiikki ja ennenkaikkea musiikin lyriikat on minulle hyvin tärkeitä, kulutan musiikkia kuuntelijana todella paljon.

Monet asiakkaani ovat voineet saada minulta jonkun musiikkiaiheisen tehtävän tehtäväksi ja musiikki liittyy myös usein parisuhdetapahtumiin ja -kursseihin, joita olen ollut kollegani kanssa järjestämässä.

Minulle itselleni musiikki on tapa sanoittaa tunteita ja fiiliksiä, mutta tosiaalta se voi lohduttaa hankalana päivänä tai saada boostia jännittävään hetkeen.

Joskus joku biisi voi saada aikaan ajatuksia; tänään mietin että en ole aikoihin kirjoittanut blogiin mitään ja nyt olisi jo sen aika; aihetta ei vain tuntunut tulevan mistään, ajatukset pyörivät vain kehää.

Minulla on t√§n√§√§n ollut et√§p√§iv√§ ja pistin musiikit p√§√§lle paperit√∂it√§ tehdess√§ni, kunnes kaiuttimista kajahtaa Katri Ylanderin ‚ÄĚSano mulle jotain kaunista‚ÄĚ, sit√§ siin√§ laulaessani mietin ett√§ miten onkaan mukavaa kun joku sanoo sinulle kauniita asioita; yst√§v√§, lapsi, oma kumppani.
Kuinka se voikaan piristää harmaata päivää ja saada hymyn leviämään kasvoille.

- Minä välitän sinusta - Minä rakastan sinua - Sinä olet tärkeä - Olet ihana - Ikävöin sinua -

Muistatko sen hetken kun joku sanoi sinulle jotain erityisen kaunista, merkityksellistä, muistatko missä ja millaiselta se tuntui kehossa? Niin, aivan tuntui…

Muistatko kun joku halasi sinua niin että koit olevasi tärkeä ja hyvä juuri siinä tai hipaisi sinua käsivarresta lohduttavasti?

Liikutuitko kun sinulle rakas, tärkeä ihminen ojensi sinulle kukkia?

Nousiko silmiisi kyynel kun kumppanisi pitkän päivän jälkeen keitti sinulle teen ja teki sinulle voileivän?

Ilahduitko kun kumppanisi oli valmistellut vain teitä varten yhden yön matkan lähikaupunkiin?


Gary Chapman on kehittänyt teorian Rakkauden kielistä ja näistä Rakkauden kielistä puhun itsekin usein asiakkaiden kanssa vastaanotolla.
(Gary Chapmanin - Rakkauden kielet on myös kirjana, jota suosittelen itsekullekin)

Rakkauden kieliä on Chapmanin mukaan viisi;

-Sanojen kieli - Kosketuksen kieli - Tekojen kieli - Lahjojen kieli - Laatuajan kieli -Sanojen kieli

on tapa osoittaa välittämistä sanallisesti; olet ihana, minä rakastan sinua, näytät kauniilta, olet minulle tärkeä, sanojen kieltä voi käyttää myös juuri jonkun laulun kautta, esim tässä nämä sanat kertovat sinusta/tunteesta..

Kosketuksen kieli

taas ilmenee erilaisina kosketuksina, keveinä hipaisuina, halauksina, lähellä olemisena, kädestä pitämisenä, mutta myös seksinä.

Teot puhuvat puolestaan, sanotaan.

Teot

on myös yksi rakkauden kielistä; aamulla keitetään kahvit valmiiksi, putsataan auton ikkunat lumesta, tehdään toiselle ruoka jne. Pieniä arjen tekoja.

Lahjojen arvolla ei ole merkitystä jos rakkauden kielenä on

lahjat

; ne voivat olla kumppanin herkku suklaapatukka kauppakäynniltä, kukka naapurin kukkapenkistä tai vaikka jokin kaunis koru. Lahjoissa enemmän tärkeää on se että haluaa niillä kertoa kuinka tärkeä toinen on kuin millainen ja miten arvokas lahja on.

Laatuaika

on myös rakkauden kieltä; se on ehkä haastavimmin tunnistettava, mutta äärimmäisen tärkeä tapa osoittaa rakkauttaan, se että huolehtii että suhteelle ja kumppanille on aikaa, sitä kumppaneiden välistä aikaa. Henkilö joka laatuajalla haluaa näyttää rakkauttaan usein järjestää pieniä hetkiä kahden kesken, selkeästi jättää kalenteriinsa tilaa kumppaniaan varten.Oma rakkauden kieli olisi hyvä tunnistaa


Mikä on sinun rakkauden kielesi?
Jos tunnistat sen, olet varmaan myös kertonut sen mahdolliselle kumppanillesi? Vai oletko?

Entä jos kumppanisi ei tiedäkään sitä vaan toistuvasti hän käyttää omaa, itselleen opittua tapaa näyttää rakkauttaan ja sinä ei vain ymmärrä sitä?
Toinen kantaa sinulle toinen toistaan parempia lahjoja kertoen rakkauttaan ja sinä vain valittelet kun hän ei koskaan sano rakastavansa sinua!
Useimmilla meistä on käytössä parikin rakkauden kieltä ja osa sekoittelee kaikki kieliä ristiin rastiin; sekin on hyvä itse itsessään tunnistaa ja kertoa niistä kumppanille; muutenhan hän ei tiedä milloin mikäkin kertoo välittämisestä ja rakkaudesta?

Parisuhteissa on hyvä myös opetella käyttämään, edes joskus, sitä toisen ominta rakkauden kieltä, pinnistellä ja sanoa että rakastaa vaikka yleensä ne arkiteot olisi omaa sydäntä lähellä; se kertoo kunnioituksesta ja halusta kertoa tunteista toista kohtaan.


Mikä laulu kertoisi sinun fiiliksestä just nyt?Poikkeuksellisesti tähän ei tulekaan Tommy Tabermannin runoa vaan pätkä tuosta Katri Ylanderin laulun sanoista.


‚ÄĚKaikki t√§√§lt√§ l√§htee aikanaan
Siihen ainakin mä voin luottaa
Juuri siksi tahdon tanssia
Sano mulle jotain kaunista
Mä en ole vahvin myönnetään
Mut jos se sulle käy niin tähän jään
Avaruus on täynnä romua
Sano mulle jotain kaunista‚ÄĚ

Katri Ylander - Sano mulle jotain kaunista