Erektiohäiriöt

Yleinen luulo on, että syy erektio-ongelmiin löytyisi korvien välistä.

Tosiasiassa suurin osa erektiohäiriöistä liittyy sairauksiin, lääkitykseen tai elämäntapoihin. Jatkuessaan erektiohäiriö voi toki vaikuttaa mielialaankin.

Erektiohäiriön voi aiheuttaa fyysinen sairaus tai vamma, usein kuitenkaan häiriön takana ei ole mitään erityistä sairautta. Tiettyjen lääkkeiden haittavaikutuksena voi myös ilmetä impotenssia. Seksuaalisen suorituskyvyn heikkenemisen takana voivat joskus olla myös psyykkiset tekijät, kuten stressi, masennus tai ahdistus. Toisaalta erektiohäiriö itsessään aiheuttaa monelle miehelle näitä psyykkisiä oireita. Tupakka, liiallinen alkoholinkäyttö, heikko yleiskunto ja epäterveellinen ruokavalio altistavat sairauksille, jotka voivat heikentää erektiota.

Seksuaalineuvonnassa käymme läpi elämäntapoja ja koitamme löytää syyn erektiohäiriöön. Neuvonnassa käsittelemme asiaa halutessanne myös parisuhteen kannalta, kuinka ottaa asia puheeksi esimerkiksi kumppanin kanssa. Tarvittaessa potilas ohjataan lääkärille, seksuaaliterapeutille tai seksologille.