Seksuaalisen halun muutokset

Seksuaalista haluttomuutta esiintyy erään tutkimuksen mukaan jopa 12-28 %:lla miehistä. Haluttomuus voi johtua monista asioista ja jotta haluttomuutta voidaan hoitaa, on ensin löydettävä haluttomuudelle syy. Mitään ihmelääkettä haluttomuuteen ei ole. Jos taustalla on esimerkiksi testosteronin puute, hyviä tuloksia saadaan testosteronihoidolla. Jos syynä on erektiohäiriö, sen hoitaminen usein auttaa.

Masennus voi aiheuttaa halujen muutoksia. Masennusta voidaan hoitaa useilla eri lääkkeillä ja psykoterapialla. Masennuksen lääkehoidossa on kuitenkin muistettava masennuslääkityksen mahdolliset haitat seksuaalitoimintoihin, myös seksuaaliseen haluun.

Mikäli haluttomuuden taustalla on parisuhdeongelmat on syytä pyrkiä selvittämään niitä. Näissä asioissa kannattaa varata aika parineuvontaan, joskus asiasta on helpompi keskustella neuvonnassa. Vaikeissa parisuhdekonflikteissa ammattiapu (psykiatri, psykologi, seksologi, psyko- tai seksuaaliterapeutti) on aiheellinen, neuvonnassa kartoitetaan myös onko konflikti jo siinä vaiheessa, että avuksi suositellaan terapiaa.